W końcu i mnie to spotkało...
Zwiń
X
-
W końcu i mnie to spotkało...
Wczoraj odmówiła posłuszeństwa, a dzisiaj pojechała do warsztatu... :szeroki_usmiech
Sprzęgło nagle pokazało :fuck1 Bez żadnych oznak, że coś jest z nim nie tak. Dzień wcześniej wszystko chodziło jak w szwajcarskim zegarku...
...Nie ma to jak czeski cud techniki...lacze
Aż chyba dzisiaj sobie
-
-
Pedał chodził normalnie. Okazało się, że mała srężynka przy sprzęgle padła, wiec trzeba wymienić całość. Sprzęgło wytrzymało 100 tys. km w Warszawskich warunkach.
Co do pepiczków, to mnie poniosło, bo i tak kocham moja Octafke nad życię i na nic w życiu bym ją nie zamienił. Jest jedyna w swoim rodzaju :szeroki_usmiech
Za parę dni będzie nowe sprzęgło i będzie jak dawniej. Octavia to kobieta no.1 w moim życiu. Sprawia zbyt wiele przyjemności, żebym mógł ją zostawić :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
I ch**! Cofam wszystko co wcześniej powiedziałem! Chyba rozwód się będzie szykował, bo ile można do tego samochodu dokładać?!?!? W przeciągu prawie sześciu lat, dołożyliśmy w nią ponad połowę wartości. K***A przecież za takie pieniądze można pyło kupić na prawdę wypasioną furę!!! Teraz wiem, że samochodem pożna pojeździć max. 3 lata i go sprzedać. Później są same problemy...lacze
Komentarz
-
-
Gdy nie było modyfikowane, to padła skrzynia biegów po 40 tys. oczywiście było już po gwarancji. A tak to non stop, a to zamki w dżwiach, a to tu jakiś duperel, a to tam jakiś duperel. I tak w kółko. Non stop trzeba naprawiać jakieś gówna. W wakacje cały wydech mi się urwał.
P.S. Może dlatego, że przez rok stała na parkingu sądowym, jako w dowód w sprawie :roll: Wiadomo, że nie jeżdzony samochód szybciej się psuje, niż normalnie eksploatowany.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAP.S. Może dlatego, że przez rok stała na parkingu sądowym, jako w dowód w sprawie Wiadomo, że nie jeżdzony samochód szybciej się psuje, niż normalnie eksploatowany.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylqrde stary nie strasz mnie bo zamierzam mojąpojeździć z 5lat ,a nie za dużo nią jeżdze. Mam nadzieję że nie zacznie się sypać :?
Komentarz
-
-
AWARIA!
No ja niestety tez zaczynam powoli dokładać. W tym miesiącu to juz amorki, łączniki, gumy, dziś się dowiedziałem że i pompa wody i jakis samoregulator w silniku, do tego trzeba naprawić parownik w klimie.....a pitole, zalamka....
Chociaż z drugiej strony to przegibałem tą furką ponad 200 tys więc w końcu musiał nastąpić ten moment dokładania.....
Zamieszczone przez EmilNo ja niestety tez zaczynam powoli dokładać. W tym miesiącu to juz amorki, łączniki, gumy, dziś się dowiedziałem że i pompa wody i jakis samoregulator w silniku, do tego trzeba naprawić parownik w klimie.....a pitole, zalamka....
Chociaż z drugiej strony to przegibałem tą furką ponad 200 tys więc w końcu musiał nastąpić ten moment dokładania.....
A pompe wody to sie wymienia przy okazji rozrzadu i tyle. Zaoszczedzone wtedy 150zl odbije sie teraz w kwocie pompy i rozlozenia oraz zlozenia na nowo rozrzadu. I okaze sie pewnie jeszcze ze nie warto skladac juz starego paska tylko lepiej wymienic komplet. A w sumie nie czas na wymiane rozrzadu?? 215 kkm to gdzie w tej okolicy :?: :idea:
Komentarz
-
-
AWARIA!
Nakręciłem przez te 3,5 roku tu i tam, ale myślę że 80 % po trasie, rozrząd zmieniałem przy 180 tys, faktycznie szkoda że nie wymienili od razu pompy. O dziwo po takim przebiegu takie elementy jak końcówki drążków - stan bdb, przepływomierz jeszcze nie padł, sprzęgło bez zarzutów...odpukać!
Komentarz
-
Zamieszczone przez EmilNakręciłem przez te 3,5 roku tu i tam, ale myślę że 80 % po trasie, rozrząd zmieniałem przy 180 tys, faktycznie szkoda że nie wymienili od razu pompy. O dziwo po takim przebiegu takie elementy jak końcówki drążków - stan bdb, przepływomierz jeszcze nie padł, sprzęgło bez zarzutów...odpukać!
Komentarz
-
-
AWARIA!
Amorki wymieniłem wczoraj :!: a te stare przy ostatniej diagnostyce wykazały ok 40 % sprawnosci, wszystkie zużywały się bardzo równomiernie.
A tak wogóle jaka jest minimalna bezpieczna sprawność amorków?
Zamieszczone przez EmilAmorki wymieniłem wczoraj :!: a te stare przy ostatniej diagnostyce wykazały ok 40 % sprawnosci, wszystkie zużywały się bardzo równomiernie.
A tak wogóle jaka jest minimalna bezpieczna sprawność amorków?
Chyba 30% albo 35% :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylqrde stary nie strasz mnie bo zamierzam mojąpojeździć z 5lat ,a nie za dużo nią jeżdze. Mam nadzieję że nie zacznie się sypać :?______________
pozdrawiambartek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftUszczelka pod glowica poleciala jak wode wywala, albo sama glowica jest peknieta.______________
pozdrawiambartek
Komentarz
-
-
monocerottis I co, pomogła wymiana płynu? Bo mam od dwóch tygodni podobnie i akurat jestem na etapie kombinowania co dalej........ Mi wywala wodę z przegrzania.
Maicroft Czy Twoja diagnoza, cytuję:
"Uszczelka pod glowica poleciala jak wode wywala, albo sama glowica jest peknieta" nie powodowałaby ciągłego wywalania płynu, a nie jedynie w dość specyficznych warunkach?
ps. Podobno taki objaw może również powodować uszkodzona uszczelka zbiorniczka....
Komentarz
-
Komentarz